Hjælpemidler
- 1 bradepande eller bolcheplade
- 1 kasserolle (aluminium)
- 1 saks
- 1 termometer (Max. 200 grader)
- 2 spartler eller gafler
- Evt. et par olierede handsker (så du ikke brænder hænderne)
- Glas eller dåser til opbevaring af de færdige bolcher
Ingredienser
- 450 g. sukker
- 125 g. dextrose (druesukker)
- 1 – 1,5 dl. vand
- Smagsstof og evt. farve & pulver
Vejledning
- Bradeplade, spartler og evt. handsker indsmøres i planteolie.
- Hæld sukker, dextrose og vand i en kasserolle, og skru op på ca. 3/4 varme.
Varm langsomt uden omrøring sukkermassen op til 162 grader. Det tager omkring 15 min. - Når de 162 grader er nået, tager du gryden af varmen og dypper bunden et kort øjeblik i koldt vand.
Lad den varme bolchemasse køle ned til omkring 120 grader. - Hæld massen ud på en bradepande eller bolcheplade. Evt. pulver fordeles med en sigte. Smagsstof og evt. farve hældes/dryppes ud over massen.
Bland bolchemassen med en spartel eller gaffel. - Når massen er afkølet og har konsistens som en almindelig dej kan du med hænderne rulle massen til pølser, som du med en saks kan klippe i passende stykker.
Pølsen kan evt. drejes en 1/4 omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede. - Bolcherne kan pudres med 3 del flormelis og 1 del kartoffelmel eller talkum så de ikke hænger sammen. Gemmes i glas eller dåser.
- Alle dele der har været i berøring med bolchemassen sættes i blød i koldt vand i nogle timer.