Bolchemasse opskrift

Hjælpemidler

  • 1 bradepande eller bolcheplade
  • 1 kasserolle (aluminium)
  • 1 saks
  • 1 termometer (Max. 200 grader)
  • 2 spartler eller gafler
  • Evt. et par olierede handsker (så du ikke brænder hænderne)
  • Glas eller dåser til opbevaring af de færdige bolcher

Ingredienser

  • 450 g. sukker
  • 125 g. dextrose (druesukker)
  • 1 – 1,5 dl. vand
  • Smagsstof og evt. farve & pulver

Vejledning

  • Bradeplade, spartler og evt. handsker indsmøres i planteolie.
  • Hæld sukker, dextrose og vand i en kasserolle, og skru op på ca. 3/4 varme.
    Varm langsomt uden omrøring sukkermassen op til 162 grader. Det tager omkring 15 min.
  • Når de 162 grader er nået, tager du gryden af varmen og dypper bunden et kort øjeblik i koldt vand.
    Lad den varme bolchemasse køle ned til omkring 120 grader.
  • Hæld massen ud på en bradepande eller bolcheplade. Evt. pulver fordeles med en sigte. Smagsstof og evt. farve hældes/dryppes ud over massen.
    Bland bolchemassen med en spartel eller gaffel.
  • Når massen er afkølet og har konsistens som en almindelig dej kan du med hænderne rulle massen til pølser, som du med en saks kan klippe i passende stykker.
    Pølsen kan evt. drejes en 1/4 omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede.
  • Bolcherne kan pudres med 3 del flormelis og 1 del kartoffelmel eller talkum så de ikke hænger sammen. Gemmes i glas eller dåser.
  • Alle dele der har været i berøring med bolchemassen sættes i blød i koldt vand i nogle timer.

Skriv et svar