Karamelopskrifter

Flødekarameller

  • 450 gr. honning (akacie eller dansk blomsterhonning)
  • 1/4 liter piskefløde
  • 100 gr. smør
  • saft af 1 citron

Honning og fløde røres sammen i en stor gryde. Gryden sættes over varmen på fuld kraft, og når blandingen er godt varm, tilsættes smørret.
Massen skal koge op, og citronsaften kommes i. Der må ikke røres i gryden under kogningen.
Pas på med citronsaften. Brug hellere for lidt end for meget den første gang, så de ikke bliver alt for sure 🙂

Massen skal være ca. 135 grader.
Når karamelmassen er færdig, hældes den op i en smurt bradepande. Massen afkøles og skæres i firkanter. Karamellerne pakkes ind i vokspapir og opbevares i tørre, lufttætte glas eller kagedåser.

Chokoladekarameller

  • 900 gr. honning (akacie eller dansk blomsterhonning)
  • 1/4 liter piskefløde
  • 50 gr. kakao
  • 150 gr. smør
  • 1 stang vanilje

Honning, fløde og kakao kommes i en gryde og røres godt sammen.
Blandingen bringes i kog under kraftig varme og omrøring. Når temperaturen når 130 grader, tages gryden af varmen.
Smør og stødt vanilje tilsættes, og der piskes i massen indtil den er sej og jævn.
Karamelmassen hældes i en godt smurt bradepande, og når den er halvkold, skæres den i terninger. Karamellerne afkøles og lægges i lufttætte poser.

Kokoskarameller

  • 200 gr. honning (akacie eller dansk blomsterhonning)
  • 50 gr. kokosmel
  • 1/2 liter piskefløde
  • 1 stang vanilje

Honning, kokosmel og fløde varmes op til kogepunktet under kraftig omrøring.
Der skrues ned for varmen, og massen koges videre under stadig kraftig omrøring. Stødt vanilje tilsættes.
Karamelmassen hældes i en smurt form og behandles som nævnt under chokoladekarameller.

Skriv et svar